Shop
Fans worden eigenaar van wielerhistorie Team Jumbo-Visma

Fans worden eigenaar van wielerhistorie Team Jumbo-Visma

Samen met Catawiki, Europa’s leidende platform voor speciale objecten, heeft Team Jumbo-Visma een veiling voorbereid waar iedere liefhebber eigenaar kan worden van één van de 24 fietsen en stukjes wielergeschiedenis van de ploeg. Fans konden het afgelopen seizoen enkel kijken naar een spectaculaire etappe over de Mont Ventoux tijdens de Tour de France. Maar de fiets waarop Wout van Aert zijn legendarische overwinning boekte, is nu te koop via ownhistory.bike.

Van Aert over zijn unieke zege: “De overwinning over de Mont Ventoux is een van mijn mooiste overwinningen ooit. Een emotionele dag waarvan ik nog steeds kippenvel krijg als ik eraan terugdenk.”

In totaal worden 24 unieke fietsen geveild. Onder meer de Cervélo S5 waarmee Primoz Roglic de Vuelta won, de S5 die Jonas Vingegaard naar de tweede plek in de Tour de France bracht, de fiets waarop Marianne Vos haar legendarische overwinning in Gent-Wevelgem boekte en de comeback-fiets van Tom Dumoulin. Deze stukjes wielerhistorie gaan naar een nieuwe eigenaar en zijn beschikbaar op ownhistory.bike.

Catawiki’s Senior Sports Memorabilia Expert, Wouter Waaijers: “Bij Catawiki gaat het om mensen hun volgende schat te helpen vinden. Het aanbieden van deze 24 bijzondere fietsen - waaronder de winnende Cervélo van Wout van Aert op de Mont Ventoux - zorgt ervoor dat we ons gepassioneerde publiek de unieke kans bieden een stuk wielerhistorie te kopen. Met de stijgende interesse in sportmemorabilia op ons platform kunnen we niet wachten om te starten.”

De opbrengst van de veiling wordt gebruikt voor de verdere stimulering van wielertalent. Met de Team Jumbo-Visma Academy, het Development Team en het nieuwe initiatief CyclingClassNL speelt Team Jumbo-Visma een belangrijke rol in het opleiden van toekomstig wielertalent.

Directeur Richard Plugge van Team Jumbo-Visma ziet de veiling als een mooi instrument om wielertalent verder te helpen: “We hebben bij Team Jumbo-Visma al veel initiatieven lopen die eraan moeten bijdragen om nieuw wielertalent tot bloei te laten komen. Denk aan onze Academy, de talenten van ons Development Team en vooral ook het nieuwe initiatief van CyclingClassNL waar wij als team in participeren. Op die manier willen we écht bijdragen aan de toekomst van het Nederlandse wielrennen en deze veiling kan ons helpen daar een volgende stap in te zetten.”

Over Catawiki
Catawiki is een toonaangevende online veiling marktplaats voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. We hebben honderden experts in dienst in 22 categorieën - kunst, design, verzamelobjecten, juwelen, klassieke auto's en nog veel meer - die elk object virtueel selecteren en beoordelen voordat het ter veiling wordt aangeboden. Elke maand worden meer dan 250.000 objecten te koop aangeboden en door meer dan 10 miljoen unieke bezoekers bekeken. Onze missie is om de passies van mensen te vervullen door ze in contact te brengen met de objecten waar ze van houden. Ga voor meer informatie naar https://www.catawiki.nl of download de Catawiki app.

Gerelateerde updates