Team Visma | Lease a Bike speelt geen grote rol in tweede etappe Ronde van Romandië

Team Visma | Lease a Bike speelt geen grote rol in tweede etappe Ronde van Romandië

Team Visma | Lease a Bike heeft geen grote rol gespeeld in de tweede etappe van de Ronde van Romandië. Op de flanken van de steile Les Marécottes mengde de geel-zwarte brigade zich niet in de strijd om de ritzege. Thibau Nys, die deel uitmaakte van de vroege vlucht, ging er met de overwinning vandoor.

De 171 kilometer lange rit naar Salvan schotelde het peloton twee serieuze beklimmingen voor. Nog voor de eerste beklimming pakte een zevental renners een voorsprong van zes minuten en aan de voet van de slotklim was daar nog drie minuten van over. Hoewel het uitgedunde peloton rap dichterbij kwam, sprintte vroege vluchter Nys naar de ritzege. Koen Bouwman en Johannes Staune-Mittet eindigden op zo'n veertig seconden van de winnaar.

"Het was een mooie rit, maar we hadden op iets meer gehoopt in de finale. We wilden zo lang mogelijk volgen en kijken hoe ver we zouden komen. Helaas is de conclusie dat we niet goed genoeg waren om met de allerbesten mee te kunnen", aldus ploegleider Grischa Niermann. "Ik ben niet teleurgesteld, want we zijn hier vooral om ons voor te bereiden op de Giro."

"Voor morgen geldt hetzelfde als voor vandaag: we gaan er alles aan doen om een goede uitslag te rijden."

Grischa Niermann

Morgen staat er opnieuw een race tegen de klok op het programma. Na de proloog van dinsdag volgt er vrijdag een individuele tijdrit van ruim vijftien kilometer. "Voor morgen geldt hetzelfde als voor vandaag: we gaan er alles aan doen om een goede uitslag te rijden. Met name Jan Tratnik zou deze tijdrit goed moeten liggen, maar daarvoor heeft hij wel goede benen nodig. Vandaag had hij op wat meer gehoopt dan hij heeft laten zien."

 / 

Gerelateerde updates