Shop
Even voorstellen: Rick Pluimers

Even voorstellen: Rick Pluimers

Rick Pluimers heeft zijn debuutseizoen als belofterenner erop zitten. De student werktuigbouwkunde rijdt in 2020 in de kleuren van Development Team Jumbo-Visma.

Sinds wanneer doe je aan wielrennen?
“Ik heb een licentie sinds 2010. Mijn ouders hebben vroeger gefietst. Zo hebben zij elkaar ontmoet. Voor mij begon het door een beetje te fietsen in het bos. Ik ging een aantal keer kijken bij een wedstrijd, waardoor het begon te kriebelen. Mijn ouders kochten een fiets voor mij, zodat ik het zelf kon proberen. Na een of twee trainingen was ik verkocht en konden mijn voetbalschoenen worden opgeborgen.”

Welke renner zie je als voorbeeld?
“Julian Alaphillipe. Hij is net als ik een ‘Ardennen-type’. De korte klimmetjes zijn wel mijn ding. Ook zijn manier van koersen spreekt mij aan. Hij heeft een aanvallende stijl. Daar houd ik wel van. Zelf koers ik ook graag aanvallend. Afgelopen jaar heb ik dat niet altijd kunnen laten zien, maar ik ben vastberaden om me te tonen.”

"De kracht om de koers mee te kleuren hoop ik volgend jaar weer terug te krijgen"

Rick Pluimers

Hoe heb je de overstap van de junioren naar de beloften ervaren?
“Het was natuurlijk best wel een stap. Ik kon wel meekomen, maar om vervolgens het verschil te maken kwam ik soms net te kort. Het was meer volgen. De kracht om de koers mee te kleuren hoop ik volgend jaar weer terug te krijgen. Als tweedejaars junior kon ik dat wel en was ik vaak een van de smaakmakers in de race.”

“Ik had verwacht dat ik meer moeite zou hebben om de afstand aan te kunnen, al was het natuurlijk wel aanpoten. Natuurlijk ben je dan op het einde wat minder fris, maar dat is logisch.”

Wat zijn je favoriete maaltijden rondom een wedstrijd?
“De avond voor een koers ik eet graag rijst of pasta. Op de wedstrijddag eet ik vooral brood of een pastasalade. De afgelopen weken hebben we al wat presentaties gehad met betrekking tot voeding. Dat was erg interessant. Ik heb daar nooit echt bij stilgestaan, maar ik vind het leuk om daar meer over te leren. We hebben van onze voedingsdeskundige Karin Lambrechtse de opdracht meegekregen om thuis bij te houden wat we eten. Ik weet wel een beetje de basis qua voeding, maar om daar specifiek dingen over te leren is interessant."

Team Jumbo-Visma Academy

Klik hier voor meer informatie over Team Jumbo-Visma Academy.

Gerelateerde updates