Shop
Vos zesde in Luik na zware koers

Vos zesde in Luik na zware koers

Marianne Vos is als zesde over de streep gekomen in de vijfde editie van Luik-Bastenaken-Luik. Na een sterk optreden van het het team moest Vos in de finale enkele favorieten laten gaan.

De organisatie van de laatste klassieker van dit voorjaar besloot voor deze lustrumeditie een zwaar parcours met zeven hellingen uit te tekenen. Voordat de koers ontplofte op de beklimming van de Redoute, regende het aanvallen. Anouska Koster liet zich zien en zat in een kopgroep van zeven. Even later was het op de flanken van de iconische beklimming aan de favorieten.

Vos reageerde attent op aanvallen van onder meer Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten. Even later sloten ook Anna Henderson en Riejanne Markus aan. Zo konden zij Vos ondersteunen tot aan de laatste beklimming van de dag, de Cote de la Roche-Aux-Faucons. Op de uitloper van deze klim kreeg Vos het lastig en kon niet aanhaken nadat enkele favorieten demarreerden. Uiteindelijk won zij de sprint van de achtervolgende groep. Demi Vollering ging er met de winst vandoor.

Ploegleider Marco Postma sprak na afloop van een sterke prestatie van zijn ploeg. “Het ging vandaag goed. We hebben het plan dat we vooraf hadden uitgetekend tot in de puntjes uitgevoerd. Uiteindelijk wordt Marianne geklopt op waarde, dat is balen. Qua resultaat hoopten we uiteraard op meer. Met de teamprestatie ben ik zeer tevreden.”

"We hebben als ploeg geen fouten gemaakt dus uiteindelijk mogen we wel tevreden zijn."

Marianne Vos

Vos zelf baalde na de race over het feit dat het voorjaar ten einde is. “Dat is altijd jammer. Je zit zo in de flow van koersen dat het een gek gevoel is dat het er nu op zit. Vandaag hebben we een goede koers gereden als ploeg. We zaten goed gepositioneerd. Op de laatste beklimming brak ik. Ik kwam nog even terug maar daarna moest ik ze toch weer laten gaan. Qua resultaat hadden we gehoopt op meer. We hebben als ploeg geen fouten gemaakt dus uiteindelijk mogen we wel tevreden zijn.”

Gerelateerde updates