Shop
Vos tweede in spektakelrijke eerste editie Paris-Roubaix Femmes

Vos tweede in spektakelrijke eerste editie Paris-Roubaix Femmes

Marianne Vos is tweede geworden in de eerste editie van Paris-Roubaix Femmes. De renster van Team Jumbo-Visma moest haar meerdere erkennen in Lizzie Deignan. In de spektakelrijke wedstrijd was de Nederlandse de beste van de achtervolgende groep.

Deignan reed weg op de eerste sector en werd niet meer teruggezien. In de achtervolgende groep zorgden de kasseistroken steeds voor grote verschillen. Op 35 kilometer van de streep vond er achter Deignan een hergroepering plaats en hielpen Teuntje Beekhuis en Romy Kasper in de achtervolging. Op Carrefour de l’Arbre zette Vos haar tegenaanval in en reed ze direct een minuut van de achterstand af. Daarna bleef de achterstand status quo en kwam Vos als tweede solo over de streep op het Vélodrome.

 / 

“Het was zwaar, afzien en vooral heel goed positioneren”, vertelt Vos na afloop. “Sommige stroken waren spekglad, dus ik moest proberen goed van voren te blijven. De aanval van Deignan was supersterk. Toen ze twee minuten voorsprong had, wist ik dat het moest gebeuren. Na mijn aanval kwam ik wat dichterbij, maar vervolgens bleef ik rond de minuut hangen. Toen wist ik dat het lastig werd.”

De renster heeft genoten van de klassieker. “Het was ontzettend gaaf om te doen. Je kan nergens verslappen, moet continue alert zijn. De regen, wind en modder maakten het gelijk een prachtige eerste editie.”

 / 

Gerelateerde updates