Shop
Vos tankt met knappe zege in Hoogerheide vertrouwen voor WK

Vos tankt met knappe zege in Hoogerheide vertrouwen voor WK

Marianne Vos heeft de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide op haar naam geschreven. In een spannende cross rekende Vos in de laatste ronde af met Lucinda Brand en Puck Pieterse. Met haar vijfde seizoenszege reist de 34-jarige Nederlandse vol zelfvertrouwen af naar de wereldkampioenschappen in Amerika, volgend weekend.

Vos was scherp vanaf de start en nam direct haar plaats voor in het veld in. Op het snelle parcours was het lastig om de concurrentie af te schudden. Tot aan de laatste ronde vielen verscheidene rensters zonder succes aan. Vos reed tactisch sterk, wachtte af en plaatste in de laatste ronde haar aanval op een oplopend stuk. Het bleek het juiste moment en de Nederlandse kwam met tien seconden voorsprong over de streep.

"Ik ben blij met hoe mijn veldritseizoen is verlopen"

Marianne Vos

Vos wees het oplopende stuk aan als beslissende factor voor haar overwinning. “Ik wist dat als ik een kans wilde maken mijn stuk daar lag. Het oplopende gedeelte ging elke ronde heel goed. Ik was heel blij met mijn gevoel tijdens de wedstrijd, maar ik wist wel dat het heel moeilijk ging worden om vroeg het verschil te maken. Het komt toch elke keer weer bijeen op de langere stukken. Het is daarom heel mooi om hier te winnen.”

“Ik ben blij met hoe mijn veldritseizoen is verlopen”, vervolgt Vos voorafgaand aan de WK in Fayetteville. “Vanaf het begin heb ik goed meegedaan. Ik ga met een goed gevoel naar Amerika, maar het wereldkampioenschap is elke keer wel weer een wedstrijd op zich.”

 / 

Gerelateerde updates