Shop
Vos sprint naar zilver op wereldkampioenschap

Vos sprint naar zilver op wereldkampioenschap

Marianne Vos is als tweede geëindigd op het wereldkampioenschap op de weg. De Italiaanse Elisa Balsamo versloeg de renster van Team Jumbo-Visma in de sprint.

Na een lange, rustige aanvangsfase brak de koers open met nog zo’n zestig kilometer te gaan. Veel aanvallen volgden, maar uiteindelijk kwam het aan op een sprint in Leuven. De Italiaanse rensters trokken de sprint aan waarna Vos uiteindelijk haar zesde zilveren medaille behaalde.

 / 

De drievoudig wereldkampioene baalt van haar tweede plek. “Ik had hier graag gewonnen. Balsamo reed een hele sterke wedstrijd. Toen zij aanging, kon ik het niet opvangen met meer snelheid. Het waren pijnlijke laatste meters, want ik voelde dat ik er niet meer langs kon komen. Ik miste de punch. Het is een slopende koers geweest”, vertelt Vos. “Het is jammer dat ik het niet af heb kunnen maken. Het zou voor mij niet de eerste keer zijn geweest, maar zo’n kans krijg je niet elke dag.”

 / 

De Britse Anna Henderson liet zich veelvuldig voorin zien. “Ik wist niet hoe mijn benen zouden voelen. Toen we het Flandrien Circuit opdraaiden, merkte ik dat het goed zat. Op het circuit in Leuven heb ik veel voorin gereden voor het geval de mogelijkheid zich voor zou doen om mee te springen. Deze ervaring neem ik mee naar later.”

Gerelateerde updates