Shop
Vos sprint naar nieuwe podiumplaats in Tour de France Femmes en blijft leider

Vos sprint naar nieuwe podiumplaats in Tour de France Femmes en blijft leider

Marianne Vos is in de vijfde etappe van de Tour de France Femmes opnieuw naar een podiumplaats gesprint. De Nederlandse zat goed gepositioneerd in de laatste kilometer in Saint-Dié-Des-Vosges, maar kon niet voorkomen dat Lorena Wiebes haar tweede etappe won.

Door haar derde plaats, verdedigde Vos haar gele leiderstrui met verve. Sterker nog, ze wist zelfs wat bonificatieseconden aan de streep te pakken. De langste etappe, bijna 176 km, van de Tour werd lange tijd gecontroleerd door de sprintersploegen en Team Jumbo-Visma, wie Vos goed van voren hield. De kopgroep van vier rensters kreeg nooit veel ruimte van het peloton en werd op een paar kilometer voor de meet teruggepakt.

Op zo’n vijfenveertig kilometer van de streep was Anna Henderson betrokken bij een massale valpartij, maar zij kon haar weg snel vervolgen en liep weinig averij op.

 / 

Vos sprak na afloop van een eerlijke, maar hectische sprint. “Vanaf het laatste klimmetje was het eigenlijk al sprinten geblazen. De snelheid lag heel erg hoog. Het was erg chaotisch in de laatste kilometers, maar we hebben het als ploeg goed gedaan. Lorena had gewoonweg meer snelheid in de laatste lijn. Ik probeerde haar te volgen, maar ze was zeker de rapste.”

“Het was een goede dag, want ik heb ook nog wat seconden gepakt”, vervolgt de Brabantse. ,,Het was een lange en ook wel zware etappe. Iedere ploeg moest vechten om uit de problemen te blijven.” De groene trui is voor Vos ook een doel. ,,Ik heb een mooie voorsprong en die wil ik ook behouden. Dat is een mooi iets om naartoe te werken."

Gerelateerde updates