Shop
Vos slaat opnieuw toe in Ronde van Scandinavië

Vos slaat opnieuw toe in Ronde van Scandinavië

Marianne Vos heeft in navolging van de eerste etappe ook de tweede etappe in de Ronde van Scandinavië gewonnen. De renster van Team Jumbo-Visma reed in de laatste kilometer een gat dicht om vervolgens Emilia Fahlin in de sprint nipt voor te blijven.

Met Vos in de leiderstrui en Amber Kraak in de bergtrui vertrok het peloton vanuit Orust voor een tocht van 154 kilometer naar Strömstad. Op de enige twee gecategoriseerde beklimmingen pakte Kraak dankzij goed werk van haar ploeggenoten de volle buit en breidde zij haar voorsprong in het bergklassement uit.

Verder spektakel bleef uit, al leverde de finale nog de nodige nerveuze momenten op. Na een valpartij in de slotkilometer sloegen enkele rensters een gaatje op de rest van het peloton. Vos reed het gat dicht en kwam zo in het wiel van de Zweedse Fahlin, die de sprint al vroeg aanging. Vos kwam er met nog vijftig meter te gaan naast en bleef haar concurrente dankzij een goede jump nipt voor. Daarmee boekte ze haar zesde seizoenszege. Voor Team Jumbo-Visma is het overwinning nummer tien van het wegseizoen.

"Het scheelde niet veel vandaag, maar ik ben blij dat ik de overwinning heb kunnen pakken", aldus Vos, die sprak van een lastige aankomst. "We kwamen met veel snelheid de stad binnen en door de vele bochten was het behoorlijk technisch. De dames van Trek-Segafredo deden in de laatste kilometer een goede poging door vlak voor de bocht te ontsnappen. Ze sloegen een gat en ik twijfelde een beetje of ik het gat moest dichten, aangezien ik wist dat het moeilijk ging worden. Ik besloot het erop te wagen en dat pakte gelukkig goed uit. Voor de tweede keer op rij winnen, is heel mooi."

 / 

Gerelateerde updates