Shop
Vos slaat dubbelslag in tweede etappe Tour de France Femmes

Vos slaat dubbelslag in tweede etappe Tour de France Femmes

Marianne Vos heeft een fraaie dubbelslag geslagen in de Tour de France Femmes. De 35-jarige renster van Team Jumbo-Visma troefde in de tweede etappe van Meaux naar Provins haar medevluchters af en legde zodoende beslag op de gele leiderstrui.

Op zo’n twintig kilometer van de aankomst ontsnapte Vos met vijf andere rensters aan de aandacht van het peloton. Het zestal werkte goed samen en zag de voorsprong op het peloton alsmaar groter worden. In de licht oplopende slotkilometer liet Vos er geen gras over groeien door de sprint als eerste aan te gaan. De meervoudig wereldkampioene ging er als een komeet vandoor en gaf al haar medevluchters het nakijken.

"Dit is een prachtige dag. Ik moet het allemaal nog even laten bezinken", aldus een gelukkige Vos. "Het is heel bijzonder om een rit in de Tour de France te winnen en de gele trui te pakken. We wisten dat het moeilijk ging worden om hier een etappezege te pakken, maar ik ben extreem blij dat het gelukt is. Nu ga ik er zo lang mogelijk van proberen te genieten."

Vos dankte na afloop haar teamgenoten voor het (afstop)werk. "We wisten dat we de hele dag alert en gefocust moesten zijn vanwege de wind en de smaller wordende wegen. Waar het team gister een perfect lead-out deed op de Champs Elysées, werd ik vandaag perfect naar de tussensprint gebracht. Elisa ging hierna meteen ten aanval en blijkbaar was dat het goede moment."

In de eindsprint leek Vos de beste papieren te hebben, maar de Brabantse durfde zich nog niet rijk te rekenen. "Ik wist dat er meerdere snelle meiden in de groep zaten en bovendien hadden we al heel wat krachten verspild om voor het peloton uit te blijven. M’n benen voelden oké en het enige wat ik moest doen, was kalm blijven en een zo goed mogelijke sprint rijden. Dat deed ik gelukkig."

 / 

Gerelateerde updates