Shop
Vos boekt in Kortrijk eerste overwinning van veldritseizoen

Vos boekt in Kortrijk eerste overwinning van veldritseizoen

Marianne Vos heeft de X2O Badkamers Trofee in Kortrijk op haar naam geschreven. De wereldkampioene was lang verwikkeld in een prachtige strijd met haar landgenoten Ceylin Alvarado en Denise Betsema, maar beslechtte de wedstrijd na een ferme eindsprint uiteindelijk in haar voordeel.

De ambities van Vos werden direct vanaf het startschot duidelijk. De Nederlandse verschool zich niet en vatte direct post op de voorste rij. Vanaf het eerste moment toonde Vos zich aan de kop van de koers. In het tweede gedeelte van de wedstrijd vormde zich de situatie die leidend was in deze race. Vos reed op dat moment samen met Betsema en Alvarado voorop. Duidelijk was dat de winnaar uit deze groep zou komen. Nadat Betsema op een gaatje kwam te zitten en Alvarado Vos trachtte te lozen, was het de wereldkampioene die beide vrouwen uiteindelijk het nakijken gaf.

“Dit is een hele mooie opsteker”, jubelt Vos na haar eerste overwinning van het veldritseizoen. “Winnen went natuurlijk nooit. Het was een hele snelle race waarbij de meiden de snelheid ongekend hoog hielden. Op het moment dat Alvarado aansloot, wist ik dat zij een heel gevaarlijke klant zou gaan worden. Ze versnelde nog even in de laatste ronde, maar ik was op mijn hoede en dichtte het gat. Ik gaf alles in de slotronde, met de sprint als fantastisch slotstuk. Ik ben blij dat ik mezelf vandaag heb kunnen tonen. Dit is een heerlijk gevoel. Het parcours was fantastisch, maar erg pittig. Uiteindelijk waren de zware inspanningen het allemaal waard.”

"Ik ben blij dat ik mezelf vandaag heb kunnen tonen"

Marianne Vos

De cross in Kortrijk was voor Vos de laatste van haar eerste blok van dit veldritseizoen. “De komende weken doe ik het even wat rustiger aan. Dat had ik van tevoren al zo ingedeeld. Rond de jaarwisseling keer ik weer terug. Het is fijn om met zo’n gevoel af te sluiten, een gevoel dat ik ook mee zal nemen naar mijn herstart. De komende weken staan in het teken van trainen.”

Gerelateerde updates