Vos behoudt gele trui na tweede plaats in pittige heuvelrit Tour de France Femmes

Vos behoudt gele trui na tweede plaats in pittige heuvelrit Tour de France Femmes

Marianne Vos is in de derde etappe van Tour de France Femmes naar een tweede plaats gesprint. In de oplopende aankomstsstraat in Epernay, moest de geletruidraagster haar meerdere erkennen in de Deense Cecile Ludwig. Vos behoudt wel de leiding in het algemeen klassement van de Tour.

In de Franse Champagnestreek brak de koers al vroeg open en was het een pittige strijd om in de kopgroep van de dag te geraken. Sterker nog, onder andere Team Jumbo-Visma ondernam zelfs pogingen om de boel op de kant te zetten. De geel-zwarte brigade probeerde kopvrouw Vos op de glooiende wegen de gehele etappe van voren te houden en hield de controle en zette haar perfect in de heuvelachtige finale.

“Cecile had echt de beste benen op de laatste honderd meters. Ik heb alles gegeven, maar kon haar niet verslaan”, vertelt Vos. “Maar ik ben zeker niet teleurgesteld, omdat ik de gele trui behouden heb. Ik heb diep moeten gaan, want er werd stevig doorgereden op de klimmetjes. Het team zette me perfect af, maar het was echt een slopende finale.”

 / 

De winnares van de tweede etappe was complimenteus over haar teamgenoten, “Het team heeft me goed gepositioneerd gedurende de gehele etappe. Ik ben uiteindelijk blij dat ik het gat na het lossen toch nog dicht kreeg. In de sprint kon ik niet meer doen dan dat ik deed. Die echte versnelling zat er niet meer in. Cecile heeft deze zege verdiend.”

Gerelateerde updates