Shop
Vos behoudt geel na hectische etappe over grindstroken

Vos behoudt geel na hectische etappe over grindstroken

Marianne Vos heeft haar leidende positie in het algemeen klassement van de Tour de France Femmes met verve verdedigd. De renster van Team Jumbo-Visma kwam in de hectische vierde etappe van Troyes naar Bar-sur-Aube geen moment in de problemen. De ritwinst ging naar Marlen Reusser, die solo de streep passeerde.

Met vier grindstroken en zes korte, maar venijnige beklimmingen, beloofde de vierde etappe een uitputtingsslag te worden. Vos was voortdurend bij de pinken en reed attent in de voorposten van het peloton. Toen Reusser op twintig kilometer van de aankomst wegreed, voelde de Brabantse zich echter niet geroepen om het gat te dichten.

De Zwitserse, die geen bedreiging vormde voor de gele trui, vergrootte haar voorsprong en kwam even later solo over de finish. De strijd om de vijfde plek werd gewonnen door Vos, die terug kon kijken op een goede dag. "We zijn met het hele team veilig door deze etappe gekomen en hebben de gele trui behouden. Dat is heel mooi", aldus Vos.

De meervoudig wereldkampioene genoot van de grindstroken en het publiek langs de kant. "Het is geweldig als je voorop rijdt, maar het is minder leuk als je wat verder achterop zit. Ik heb de hele dag geprobeerd voorin te zitten en heb zelfs nog even aan de ritzege gedacht, maar Reusser versnelde op het goede moment. Ik ben blij dat we de gele trui nog een dagje langer hebben."

 / 

Gerelateerde updates