Shop
Vingegaard tweede in koninginnenrit en in algemeen klassement Tirreno

Vingegaard tweede in koninginnenrit en in algemeen klassement Tirreno

Jonas Vingegaard is als tweede geëindigd in de zesde etappe van Tirreno-Adriatico. Na een dubbele beklimming van de Monte Carpegna moest hij alleen klassementsleider Tadej Pogacar voor zich dulden. De Deen deed daarmee ook een goede zaak in het algemeen klassement. Met nog één rit te gaan klom hij op naar de tweede plaats.

De zesde etappe van de Tirreno stond te boek als de koninginnenrit. Negen leiders kregen een maximale voorsprong van vijf minuten. Met de eerste keer Monte Carpegna in zicht werd het gat met de vluchters steeds kleiner.

Vingegaard zat heel de rit alert vooraan in het peloton en werd goed beschermd door zijn ploegmaats. De eerste beklimming van de Monte Carpegna zorgde meteen voor afscheiding in een al uitgedund peloton. De 25-jarige Deen kwam samen met twaalf andere renners over de top. Tijdens de tweede beklimming viel Pogacar aan vanuit de groep der favorieten en dat was genoeg voor de overwinning.

"Ik ben tevreden met hoe het gelopen is vandaag. En ik ben blij dat ik nu tweede sta in het algemeen klassement."

Jonas Vingegaard

De Deen erkende dat er niet meer in zat. “Ik ben tevreden met hoe het gelopen is. Pogacar was fenomenaal. Op de klim reed hij een minuut van ons weg. Ik zat al op de limiet toen hij aanviel, dus ik dacht er niet aan om hem te volgen. Hij was gewoon de beste vandaag. Ik ben blij dat ik nu tweede sta in het algemeen klassement. Buiten mijn tijdrit heb ik er ook al een goede week op zitten. Ik kijk nu eerst uit naar de rit van morgen voor ik aan mijn volgende wedstrijden denk.”

 / 

Gerelateerde updates