Shop
Vingegaard sprint naar tweede ritzege en leiderstrui CRO Race

Vingegaard sprint naar tweede ritzege en leiderstrui CRO Race

Jonas Vingegaard heeft een grote slag geslagen in de vijfde etappe van de CRO Race. De Deen van Team Jumbo-Visma wist in de laatste venijnige meters toe te slaan en kwam als eerste over de streep. Met zijn tweede overwinning trok Vingegaard ook de leiding in het algemeen klassement naar zich toe.

Team Jumbo-Visma liet al vroeg zien aanvallende intenties te hebben. “We hadden van te voren een plan gemaakt om op de lange klim al aan te vallen. Dit hebben we met zijn allen goed uitgevoerd. Het hele team was supersterk en Gijs Leemreize in het bijzonder”, vertelt Vingegaard.

"Ik ben blij dat ik het af kon maken."

Jonas Vingegaard

Leemreize kwam samen met zijn kopman voorop te zitten in een kleine favorietengroep. Vanuit deze groep keek Vingegaard met bewondering naar zijn ploeggenoot. “Gijs heeft denk ik wel tachtig kilometer op kop gereden. Ik ben blij dat ik het af kon maken.”

Uiteindelijk zou een sprint van een selecte groep uitmaken wie er met de winst vandoor ging. “Ik ging iets te vroeg aan, maar met een laatste inspanning lukte het om als eerste over de streep te komen”, aldus de nieuwe klassementsleider.

"Het gaat morgen nog een hectische en lastige dag worden, met volop bonificatieseconden."

Jonas Vingegaard

Zich rijk rekenen doet Vingegaard echter niet. “Het gaat morgen nog een hectische en lastige dag worden, met volop bonificatieseconden. Ik waan me geenszins zeker van de eindzege. We zullen heel scherp moeten zijn. Mijn vorm stemt wel tot tevredenheid”, aldus de Tourwinnaar. Met zijn zevende seizoenszege bracht hij het jaartotaal van zijn ploeg voorlopig op 46.

 / 

Gerelateerde updates