Vijfde plek voor Kraak in tijdrit Ronde van Zwitserland

Vijfde plek voor Kraak in tijdrit Ronde van Zwitserland

Amber Kraak heeft een fraai resultaat geboekt in de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland. De 28-jarige renster snelde in de ruim 25 kilometer lange tijdrit naar een vijfde plek en steeg eveneens naar de vijfde plek in het algemeen klassement.

Op hetzelfde parcours als waar de mannen vanmiddag in actie komen, reden de vrouwen van Team Jumbo-Visma hun eerste tijdrit van het seizoen. Onder anderen Kimberly Cadzow toonde aan een goede tijdrit in huis te hebben. De Nieuw-Zeelandse zette na precies 25,7 kilometer de twintigste tijd neer.

Ook Kraak liet zien dat een race tegen de klok haar wel ligt. De Brabantse ging voortvarend van start en noteerde bij het eerste tussenpunt de voorlopig snelste tijd. Hoewel ze in het tweede gedeelte wat tijd moest inleveren, klokte ze een eindtijd van 38 minuten en 9 seconden. Daarmee hoefde ze slechts vier rensters voor zich te dulden.

"Lieselot heeft me er geweldig doorheen gesleept"

Amber Kraak

"Ik ben hier heel blij mee. Mijn doel was top tien, dus dan is top vijf hartstikke mooi. Zeker in dit startveld", vertelt Kraak met een glimlach op haar gezicht. "Na vorig jaar voelde ik al een beetje dat deze discipline mij ligt. Met het oog op de ploegentijdrit in de Vuelta heb ik er dit jaar nog iets meer op getraind. Dat betaalt zich uit."

Volgens Kraak is het een goede zet geweest om het parcours alvast te verkennen. "Ik heb vrijdag twee rondjes gereden, waardoor ik wist wat me te wachten stond. In het begin ging het behoorlijk naar beneden, maar daarna volgden er meerdere klimmetjes. Ik wist dat ik wat over moest houden voor het einde. Gelukkig heeft Lieselot (Decroix, red.) me er vanuit de volgwagen geweldig doorheen gesleept."

In het klassement is Kraak van de zestiende naar de vijfde plek gestegen. Volgens de oud-roeister is het geen doel om die vijfde plek vast te houden. "Ik hoop dat we agressief blijven koersen voor een overwinning. Als we een kans krijgen, moeten we die pakken."

 / 

Gerelateerde updates