Shop
Verdienstelijke eerste koers voor vrouwenploeg Team Jumbo-Visma

Verdienstelijke eerste koers voor vrouwenploeg Team Jumbo-Visma

In de Omloop Het Nieuwsblad is Riejanne Markus naar een verdienstelijke twaalfde plaats gereden. De Belgische openingsklassieker gaat voor de vrouwenploeg van Team Jumbo-Visma de geschiedenisboeken in als eerste koers van de formatie.

Al vroeg in de wedstrijd kozen drie rensters het hazenpad. Het peloton maakte zich weinig zorgen en dichtte, ondanks een gesloten spooroverweg, vrij gemakkelijk het verschil. De koers brak echt open op De Muur, waar Anna Henderson en Riejanne Markus in de voorste gelederen van het peloton aan begonnen. In de schifting die volgde, hield Markus goed stand. Ze mengde zich in de sprint voor de tweede en derde plaats, maar finishte net buiten de top tien als nummer twaalf.

"We kijken uit naar wat verder komen gaat. Met deze ploeg en meiden zijn we volop in ontwikkeling."

Ploegleidster Lieselot Decroix

“Vooraf hebben we besproken waar we van voren wilden zitten”, aldus ploegleidster Lieselot Decroix. “Met Anna en Riejanne zaten we me twee rensters mee. Riejanne heeft meegedaan in de strijd om de tweede plaats. Dat is natuurlijk mooi in de eerste koers van het team. We kijken uit naar wat verder komen gaat. Met deze ploeg en meiden zijn we volop in ontwikkeling.”

“Ik ben tevreden met mijn race”, vertelde Markus direct na de finish in Ninove. “De meiden hebben mij en Anna goed aan de voet van de Wolvenberg afgezet. Daardoor zat ik ook op het zwaarste deel van de koers in de juiste positie. Bij het opdraaien van De Muur zat ik bij de eerste vijf. Na de top van de Kapelmuur moest ik een klein gaatje op de kopgroep dichtrijden. Gelukkig lukte dat vrij snel. Ik mis nog een beetje inhoud om de finale te rijden. Ondanks dat kan ik best tevreden zijn.”

 / 

Gerelateerde updates