Shop
Van Dijke laat sprintersbenen zien op oplopende aankomst in Ronde van Noorwegen

Van Dijke laat sprintersbenen zien op oplopende aankomst in Ronde van Noorwegen

Mick van Dijke heeft in de tweede etappe van de Ronde van Noorwegen opnieuw een toptienplaats behaald. De renner van Team Jumbo-Visma positioneerde zich in de oplopende laatste kilometer goed en sprintte naar een vierde plaats. De Belg Thibau Nys ging in Stavanger met de zege aan de haal. Attila Valter werd negende en staat nu vierde in het algemeen klassement.

Na de barre weersomstandigheden in de ingekorte eerste etappe, liet de zon zich in de tweede etappe wel zien. Acht vluchters scheidden zich op de eerste beklimming af, waarna de ploegen met klassementsrenners, waaronder Team Jumbo-Visma, de controle in handen namen.

Ploegleider Maarten Wynants van Team Jumbo-Visma: “Door de lange klim aan het begin van de etappe, werd er lang koers gemaakt. Gijs Leemreize probeerde nog mee te schuiven in een ontsnapping, maar dat lukte niet. Daarna hebben we ons gericht op de lastige slothelling.”

Op die slothelling kon Mick van Dijke zich opnieuw mengen voor de ereplaatsen: “Eigenlijk zou mijn broer Tim van Dijke gaan sprinten, maar hij raakte wat ingesloten en dus gingen we voor mijn kans. Ik ben blij om na lang blessureleed weer voor de prijzen te kunnen strijden, maar ik kom nog wat tekort om echt mee te doen voor de overwinning."

"Ik ben blij om na lang blessureleed weer voor de prijzen te kunnen strijden."

Mick van Dijke

“Een vierde plaats voor Mick is knap”, aldus Wynants. “Hij zat in het wiel van de winnaar, dus hij heeft bijna alles goed gedaan. Attila zat er ook goed bij en blijft goed in het algemeen klassement staan. In de laatste etappe van morgen kunnen we weer op een sprint mikken met Tim of Mick."

 / 

Gerelateerde updates