Van Agt toont zich in derde etappe Ronde van Zwitserland

Van Agt toont zich in derde etappe Ronde van Zwitserland

Eva van Agt heeft zich in de derde etappe van de Ronde van Zwitserland strijdlustig getoond. De renster van Team Jumbo-Visma glipte halverwege de koers mee met de kopgroep en mocht lang hopen op een dagsucces. Op zes kilometer van de aankomst werden Van Agt en haar medevluchters gegrepen. Amber Kraak behield haar vijfde plek in het algemeen klassement.

Het tempo lag hoog in de openingsfase. Veel rensters probeerden zich los te weken van het peloton, maar het duurde lang voordat er een kopgroep werd gevormd. Pas na de beklimming van de Sitzberg, een pittige hindernis van de eerste categorie, slaagden Van Agt en vijf andere rensters erin om een serieuze voorsprong te pakken.

Het zestal hield lang stand, maar nadat Urska Zigart er in haar eentje vandoor ging, was het gedaan met de vluchters. Het peloton raapte hen op zes kilometer van de streep op en haalde ook Zigart in de laatste honderd meter nog in. Eleonora Gasparrini sprintte naar de zege, terwijl Kraak in dezelfde groep als zestiende eindigde.

"We wisten dat Eva goed op dreef was"

Lieselot Decroix

"Ons voornaamste doel was om de vijfde plek van Amber te verdedigen en dat is gelukt", constateert race coach Lieselot Decroix. "Het was een lastige etappe waarin het continu op en af ging. Na de eerste grote klim ontstond er een kopgroep en daar zat Eva bij. Dat was een perfect scenario voor ons."

"Het was niet de bedoeling om de kopgroep zelf te initiëren, maar we wilden wel meeschuiven als er een groepje wegging. Eva zat op de juiste plek om mee te gaan. We wisten dat ze goed op dreef was en hadden er vertrouwen in dat ze iets zou kunnen doen in de finale. Jammer genoeg kon ze net niet mee toen Zigart aanviel."

Met nog één rit voor de boeg zal de geel-zwarte brigade er alles aan doen om de vijfde plek van Kraak te behouden. "We hebben vandaag als collectief heel goed gereden en ik denk dat we veel vertrouwen hebben getankt voor de etappe van morgen. Die finale zal alleen nog wel iets lastiger zijn dan die van vandaag", blikt Decroix alvast vooruit.

 / 

Tour de Suisse Women

Stage 3

Gerelateerde updates