Profiel
Van Aert wint slottijdrit Tirreno-Adriatico

Van Aert wint slottijdrit Tirreno-Adriatico

Wout van Aert heeft op imposante wijze de afsluitende tijdrit van Tirreno-Adriatico gewonnen. De Belgisch kampioen tijdrijden troefde in de straten van San Benedetto del Tronto Europees kampioen Stefan Küng en wereldkampioen Filippo Ganna af.

Van Aert verzekerde zich daarnaast na een uitstekende week in de Italiaanse rittenkoers van de tweede plaats in het algemeen klassement. Hij won tevens de puntentrui.

Het was voor Van Aert de tweede ritzege deze Tirreno-Adriatico. In de eerste etappe was hij al de snelste in de massasprint.

Van Aert reageerde opgetogen na zijn nieuwe zege. “Ik ben heel blij met deze overwinning en met mijn tweede plaats in het klassement. Dit was het ideale scenario voor vandaag. We reden gisteren al rond met deze dag in gedachten. Het is heerlijk om de week zo te eindigen. Ik word ieder jaar beter in deze discipline. Afgelopen winter hebben we er veel aan gedaan om het tijdrijden nog een paar procentjes te verbeteren. Het geeft enorm veel vertrouwen dat ik in de eerste tijdrit van het jaar gelijk kan winnen. Het veld was heel erg sterk. Bijna alle tijdrijders van formaat stonden hier aan de start. Ik voelde me heel goed deze week in de Tirreno.”

"We zullen in de toekomst vaker voor een klassement gaan."

Wout van Aert

De kopman van Team Jumbo-Visma stak zijn klassementsambities niet onder stoelen of banken. “Dit was de eerste keer dat ik in een etappekoers voor het klassement ging. Ik word hier enkel verslagen door de winnaar van de Tour de France. Ik kan dus wel stellen dat het geen slechte start is van dit experiment. We zullen dit vaker proberen in de toekomst. Voor nu zijn de klassiekers het belangrijkste doel. Ik kijk er naar uit om te strijden voor de winst in de verschillende monumenten. Van afgelopen jaar weet ik dat ik vrij goed herstel na een zware koers. Dat geeft me vertrouwen naar Milaan-San Remo van aankomende zaterdag. Ik zal proberen mijn titel te verdedigen, maar ik ben zeker niet de enige favoriet.”

 / 

Gerelateerde updates