Shop
Van Aert sprint naar zege in eerste etappe Tour of Britain

Van Aert sprint naar zege in eerste etappe Tour of Britain

Wout van Aert heeft de eerste etappe van de Tour of Britain op zijn naam geschreven. De Belgisch kampioen sprintte op een lastige aankomst naar zijn negende zege op de weg in 2021. Daarmee zette de coureur van Team Jumbo-Visma zijn laatste rechte lijn naar de wereldkampioenschappen en Roubaix succesvol in.

Vijf renners vormden de eerste kopgroep van de zeventiende editie van de Britse ronde. Team Jumbo-Visma controleerde met vooral Gijs Leemreize en haalde de kopgroep op twintig kilometer van de aankomst terug. De laatste paar kilometer liepen heuvelop. Wereldkampioen Alaphilippe had snode plannen, maar Van Aert sprong meteen op zijn wiel en spurtte in de laatste honderd meter knap naar de zege.

"Het geeft moraal om zo te kunnen starten"

Wout van Aert

Van Aert prees zich gelukkig dat hij het kon afmaken. “Ik ben blij. Het was een moeilijke dag met op en neer gaande wegen. De finale was smal en lastig. Pascal Eenkhoorn heeft me, na een moeilijke strijd om voorin te zitten, goed afgezet in de laatste kilometer. Het is fijn om het goede werk van het team af te maken met de winst. Ik had verwacht dat Alaphilippe de finale zou rijden zoals hij deed. Het was belangrijk om dicht bij hem te blijven. Ik aarzelde niet om naar zijn wiel te springen. Toen ik daar eenmaal zat, ging het om de juiste timing. Het geeft moraal om zo te kunnen starten. Morgen is het een moeilijkere rit, maar met een vlakke aankomst. Dat zou mij wat minder moeten liggen, maar ik kijk uit naar de rest van de week.”

 / 

Gerelateerde updates