Van Aert opent seizoen in stijl met overwinning in Omloop

Van Aert opent seizoen in stijl met overwinning in Omloop

Wout van Aert heeft de Omloop het Nieuwsblad gewonnen. De Belgische kopman van Team Jumbo-Visma reed op de laatste helling van de dag, de Bosberg, weg en kwam solo over de streep in Ninove. Mede door het werk van zijn sterke ploegmaats kon Van Aert zijn eerste zege van het wegseizoen bijschrijven.

Onder zonnige weersomstandigheden kozen zeven renners ervoor om in de vlucht van de dag te postvatten. Na een rustige start nam Team Jumbo-Visma onder leiding van Edoardo Affini, Pascal Eenkhoorn en Tosh Van der Sande de controle over de koers. De geel-zwarte formatie zorgde er bovendien ook voor dat kopman Van Aert in goede positie aan de bepalende kasseistroken en hellingen kon beginnen. Door aanvallen van onder anderen Mike Teunissen, Nathan Van Hooydonck en Tiesj Benoot kon de Belgische kampioen de kat uit de boom kijken.

Benoot ging op de weg richting de Muur van Geraardsbergen zelfs nog even solo in de aanval en werd vlak na de top gegrepen. Op de Bosberg gooide Van Aert alle remmen los, waarna geen enkele renner kon volgen. Een solo van zo’n vijftien kilometer leverde hem de zege op. Het is voor Team Jumbo-Visma de tweede zege van het wegseizoen.

 / 

"Mijn ploeggenoten verdienen grote complimenten, want we hebben de koers altijd gecontroleerd."

Wout van Aert

“Tiesj en ik zaten mooi in het offensief na de Berendries”, vertelde de blije winnaar. “Ik weet dat het voor de Bosberg altijd stil valt, dus ik wilde daar alvast wat voorsprong pakken. Boven op de top had ik nog steeds een mooi gaatje, dus besloot ik volle bak door te gaan. Zonder twijfel heb ik alles gegeven en gelukkig werkte die tactiek. De wind stond in het nadeel, dus misschien bleef het daardoor ook lang gesloten. Mijn ploeggenoten verdienen grote complimenten, want we hebben de koers altijd gecontroleerd. En ik ben uiteraard heel blij om het af te ronden.”

Van Aert gaat zich nu verder opmaken voor de komende koersen. “Ik heb een goede voorbereiding gedraaid, maar ik had niet verwacht dat het gelijk zo goed zou gaan. Het is alvast mooi om deze koers op mijn naam te hebben staan. Qua koersintensiteit mag er nog wel iets bijkomen, want dat heb je voor klassiekers als de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix wel nodig. Die stap wil ik in Parijs-Nice maken, waar we ook weer met een sterk team aan de start zullen staan.”

 / 

Gerelateerde updates