Shop
Van Aert grijpt bij seizoensouverture in Boom direct zege

Van Aert grijpt bij seizoensouverture in Boom direct zege

Wout van Aert heeft bij zijn rentree in het veld direct zijn visitekaartje afgegeven. Na een sterke start bleek de Superprestige-wedstrijd in Boom een kolfje naar de hand van de Belgisch kampioen. Van Aert mocht voor de derde maal in zijn loopbaan het zegegebaar maken in Boom.

Van Aert had uitgekeken naar het begin van zijn crossseizoen. “Ik heb er zin in om vandaag weer aan de start te mogen verschijnen. Ik ben benieuwd om te zien waar ik precies zal staan”, klonk het voor de start. “Ik heb een echte veldrit uitgekozen”, doelend op de zware omstandigheden in Boom. Door de hevige regenval in de afgelopen dagen bleek het parcours veranderd in een modderbad.

Al snel na de start werd duidelijk dat Van Aert zijn zinnen had gezet op een goede uitslag. Hij bleek van begin af aan op de afspraak en zat attent mee in de kop van de koers. Waar de concurrentie voet aan de grond diende te zetten, tastte Van Aert diep in zijn krachtenarsenaal door als enige een heuvel zittend op de fiets te bedwingen. Na een nieuwe tempoversnelling van Van Aert was enkel Toon Aerts in staat te volgen. Laatstgenoemde kon een val in een afdaling niet voorkomen, waarna Van Aert alleen op kop kwam. De renner van Team Jumbo-Visma breidde zijn voorsprong vervolgens per kilometer verder uit. In het slot schoof hij nog onderuit, maar geholpen door zijn comfortabele voorsprong kwam de zege niet meer in gevaar.

"Het doet me deugd dat de trainingsarbeid van de voorbije weken vandaag direct zijn vruchten afwierp."

Wout van Aert

“Dit resultaat had ik absoluut niet ingecalculeerd”, gaf Van Aert na afloop eerlijk toe. “Het parcours van vandaag is op mijn lijf geschreven. De start was goed en ik kon snel een aantal plaatsen opschuiven. Nadat ik op kop kwam en merkte dat er niemand meer in mijn wiel zat, heb ik besloten mijn eigen tempo te hanteren. Gelukkig bleek dit ook sneller dan dat van de rest. Op het eind raakte ik wat vermoeid en maakte ik nog een schuiver. Gelukkig kwam ik daar zonder kleerscheuren vanaf. Het doet me deugd dat de trainingsarbeid van de voorbije weken vandaag direct zijn vruchten afwierp. Dit geeft weer motivatie voor de komende koersen.”

 / 

Gerelateerde updates