Profiel
Van Aert derde in elfde Touretappe na onreglementaire sprint van Sagan

Van Aert derde in elfde Touretappe na onreglementaire sprint van Sagan

Wout van Aert is als derde geëindigd in de elfde etappe van de Tour de France. De tweevoudig etappewinnaar van deze editie van de Ronde van Frankrijk kreeg in volle sprint een kwak van Peter Sagan. De Belg kwam als vierde over de streep, maar werd na het declasseren van de voormalig wereldkampioen als derde geklasseerd. Primoz Roglic eindigde in de buik van het peloton en blijft aan de leiding in het klassement.

In de etappe naar Poitiers reed Team Jumbo-Visma de hele dag attent van voren met klassementsleider Roglic. Van Aert begon de sprint van vroeg en werd uiteindelijk in de laatste meters geremonteerd.

“Ik zat iets te ver, maar er was nog genoeg ruimte op rechts,” aldus Van Aert. “Mijn enige kans was om de sprint vroeg aan te gaan, anders zat ik zeker ingesloten. Het was van te ver om van een perfecte sprint te spreken. Nochtans was ik er nog steeds heel dichtbij. Toen Sagan mij een duw gaf en eigenlijk opzijbeukte, schrok ik daar zo van dat ik mijn momentum kwijt was. Ik schrok daar heel hard van. Ik denk dat ik had kunnen winnen, maar nu ging ik van te ver aan en door die duw verloor ik nóg wat snelheid. Ik had een goede sprint in de benen, maar de positionering lukte niet perfect. Een sprint van dik driehonderd meter, licht bergop met tegenwind is te veel van het goede als je te ver aangaat.”

Primoz Roglic gaat als leider de komende bergetappes in. “De ploeg heeft wederom goed werk geleverd door mij heelhuids aan de streep te brengen. Zeker in de technische finale met enkele smalle passages. Voor de komende dagen gaan we het zien. Ik verwacht zeker de nodige aanvallen, maar voor ons verandert er tactisch weinig. We moeten ons op onszelf focussen en doen wat we de hele Tour al doen. We kunnen niet meer doen dan ons best. Als de concurrentie plannen heeft, zullen we ze binnenkort wel zien.”

 / 

Gerelateerde updates