Shop
Tolhoek tiende in openingsetappe Ruta del Sol

Tolhoek tiende in openingsetappe Ruta del Sol

Antwan Tolhoek is als tiende geëindigd in de eerste etappe van de Ruta del Sol. In de rit over 152 kilometer kon de Zeeuw op de heuvelachtige aankomst met de besten mee.

In het begin van de rit lukte het Owen Geleijn mee te zitten in de vlucht van de dag. De renner uit de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma moest zijn inspanning even later bekopen en kon het hoge tempo vooraan niet langer bijbenen. De vluchters kregen bijna tien minuten voorsprong, maar na enkele versnellingen van het peloton werden zij op tien kilometer van de streep ingerekend.

Christoph Pfingsten reed kilometers op kop om zo Tolhoek in goede stelling te brengen. Die sprintte vervolgens mee aan het front, wat resulteerde in de tiende plek in de daguitslag.

"Ik kijk uit naar de komende dagen"

Antwan Tolhoek

Tolhoek keek met een tevreden gevoel terug op de openingsetappe. “Het was een mooie aankomst. Christoph deed superwerk en daardoor zat ik in een goede positie in de finale. Ik werd even gehinderd door een valpartij, waardoor ik wat verder van achter kwam te zitten. Gelukkig behield ik de snelheid. Ik kijk uit naar de komende dagen en denk dat we met deze ploeg zeker een belangrijke rol kunnen vervullen in deze koers.”

"Hopelijk ligt er hier een mooi klassement voor Antwan in het verschiet."

Robert Wagner

Ploegleider Robert Wagner is eveneens hoopvol voor de komende dagen. “We hebben hier een jonge ploeg. We zijn deze ronde gestart zonder uitgesproken kopman. De bedoeling is dat we aanvallend koersen. We moeten proberen mee te zitten in ontsnappingen. Dat lukte vandaag in het begin ook. Helaas had Owen veel krachten verspeeld om in de vlucht te geraken, waardoor hij later moest lossen. Dat Antwan tiende is geworden, is een mooie prestatie. De komende ritten moeten hem ook goed bevallen. Hopelijk ligt er hier een mooi klassement voor hem in het verschiet.”

Gerelateerde updates