Shop
Tolhoek sluit Ruta del Sol af met tweede plaats in klassement

Tolhoek sluit Ruta del Sol af met tweede plaats in klassement

Antwan Tolhoek is als tweede geëindigd in de Ruta del Sol. In de afsluitende etappe kwam de renner van Team Jumbo-Visma als achtste over de streep en daarmee behield hij de status van runner-up.

In de etappe over slechts 107 kilometer reed er al vroeg een groepje vluchters weg. De drie renners vooraan kregen niet veel ruimte van het peloton. De Alta de la Geoda was de enige hindernis onderweg. De beklimming van de derde categorie kwam in de laatste veertig kilometer tweemaal terug.

Op tien kilometer van de streep werden de vluchters gegrepen en mocht een groep van dertien renners, met onder meer Tolhoek en klassementsleider López, gaan strijden om de ritzege. Het was de Brit Hayter die zich tot ritwinnaar kroonde in de sprint. Tolhoek finishte in dezelfde tijd als achtste.

"Tweede is een goede en sterke uitslag voor de ploeg en voor Antwan zelf."

Robert Wagner

“Lopez was deze week moeilijk te kloppen”, zegt ploegleider Robert Wagner. “Tweede is een goede en sterke uitslag voor de ploeg en voor Antwan zelf. Vandaag reed het team weer erg sterk. Ze hebben Antwan de hele dag uit de wind gehouden. Ondanks dat we geen etappe hebben kunnen winnen, kijken we zeer tevreden terug op deze week.”

"Deze prestatie is voor mij een teken dat ik goed bezig ben."

Antwan Tolhoek

Tolhoek reageerde opgetogen. “De tweede plaats in het klassement is de bekroning op een mooie week. Gelukkig zijn we vandaag niet in de gevarenzone gekomen. De ploeg heeft goed werk geleverd. Ik heb aan het begin van de week aangegeven dat ik me in orde voelde en wilde gaan voor een goed klassement. Ik ben blij dat het gelukt is. Natuurlijk had ik stiekem gehoopt om met mijn handen in de lucht over de finish te komen. Maar hier had ik vooraf voor getekend. Deze prestatie is voor mij een teken dat ik goed bezig ben. De komende dagen staan in het teken van rust. Daarna voeg ik me bij een deel van de ploeg in het trainingskamp op Sierra Nevada. Vanuit daar kan ik toewerken naar mijn volgende doelen dit seizoen.”

Gerelateerde updates