Shop
Tim van Dijke sprint naar zege in slotrit Cro Race

Tim van Dijke sprint naar zege in slotrit Cro Race

Tim van Dijke heeft de zesde etappe van de Cro Race op zijn naam geschreven. De 21-jarige renner van Team Jumbo-Visma, normaal uitkomend voor de opleidingsploeg, kwam na een sterke sprint als eerste over de streep in Zagreb. Tweelingbroer Mick van Dijke sloot de rittenkoers in Kroatië af met de derde plek in het klassement. Team Jumbo-Visma reed in elke etappe een topdrie-uitslag.

De finale leek af te stevenen op een massasprint, maar in de laatste hectische kilometers wisten drie renners, onder wie Tim van Dijke, een gaatje te slaan met het peloton. Met tweelingbroer Mick van Dijke en ploeggenoot Olav Kooij in de achtervolging bevond de jonge Zeeuw zich in een ideale positie. De voorsprong van het drietal was klein, maar net genoeg om onderling te sprinten voor de ritzege.

“Deze overwinning betekent veel voor mij. Ik zag dit totaal niet aankomen,” erkende Van Dijke na afloop. “Ik heb genoten van deze wedstrijd in Kroatië. Dit is een mooie afsluiting van het seizoen. Dat begon met een valpartij tijdens trainingskamp allesbehalve voortvarend, maar het eindigt op deze manier zoet. Ik ben heel erg gelukkig.”

Het is voor Van Dijke na zijn nationale titel op de weg zijn tweede zege van het seizoen. Voor Team Jumbo-Visma staat de zegeteller dit seizoen inmiddels op tweeënveertig.

Gerelateerde updates