Shop
Teunissen sprint naar vijfde plek in negentiende etappe Vuelta a España

Teunissen sprint naar vijfde plek in negentiende etappe Vuelta a España

Mike Teunissen is in de negentiende etappe van de Vuelta a España naar de vijfde plek gesprint. Na een gecontroleerde dag in het peloton ging het tempo in de laatste kilometers omhoog en mochten de sprinters strijden voor de dagzege.

“De twee klimmetjes waren overleven, maar dat ging eigenlijk opvallend goed. Er waren al best wat sprinters gelost, dus ik had een mooie kans. De mannen brachten me goed naar voren, maar ik kwam net teveel in het gedrang te zitten”, aldus Teunissen.

De renner kwam goed uit de laatste bocht, maar raakte ongelukkig uit positie. “Ik moest uiteindelijk een kleine sprint rijden om iets op te schuiven naar voren. Dan weet je al dat het lastig gaat worden. Het ging wel redelijk, maar je moet ook een beetje geluk hebben bij het positioneren.”

"De mannen brachten me goed naar voren, maar ik kwam net teveel in het gedrang te zitten"

Mike Teunissen

Morgen staat de laatste bergrit van deze grote ronde op het programma. “Dat wordt overleven”, weet Teunissen. “Sinds het vertrek van Primoz proberen we er het beste van te maken. Dat gaat heel aardig, denk ik. Voor de rit van morgen gaan we weer een plan bedenken met het team.”

"Het was vooral overleven, maar het gaat steeds beter met me"

Mike Teunissen

Deze Vuelta is een rollercoaster voor Teunissen. De Nederlander mocht in eigen land rijden in de rode leiderstrui, maar kende daarna ook een aantal tegenslagen. “Ik ben ziek geworden en gevallen. Het was vooral overleven. Maar nu gaat het steeds beter en kom ik er doorheen.”

La Vuelta ciclista a España

Stage 19

Uitslag
Klassement
1
Mads Pedersen
Trek - Segafredo 03:19:11
2
Fred Wright
Bahrain - Victorious +00:00:00
3
Gianni Vermeersch
Alpecin-Deceuninck +00:00:00
5
Mike Teunissen
Jumbo-Visma +00:00:00
12
Chris Harper
Jumbo-Visma +00:00:00
20
Sam Oomen
Jumbo-Visma +00:00:00
59
Robert Gesink
Jumbo-Visma +00:00:24
61
Rohan Dennis
Jumbo-Visma +00:00:32

Gerelateerde updates