Shop
Team Jumbo-Visma Women komt ongehavend uit hectische rit Simac Ladies Tour

Team Jumbo-Visma Women komt ongehavend uit hectische rit Simac Ladies Tour

Team Jumbo-Visma Women is de hectische finale van de derde etappe van de Simac Ladies Tour goed doorgekomen. Een massale valpartij in de laatste zes kilometer zorgde voor veel chaos en hectiek. Zes rensters wisten aan de valpartij te ontkomen en streden onderling om de winst. Marianne Vos kwam als achtste over de streep en schuift daarmee op naar de zevende plaats in het klassement.

De 120 kilometer lange rit van Stramproy naar Weert was er een voor de sprinters. De vrouwenploeg van Team Jumbo-Visma reed de gehele etappe, mede door de dreiging van de wind, attent gegroepeerd in de voorste gelederen van het peloton. Een massale valpartij gooide echter roet in het eten voor een eindsprint. Vos, die als tiende in het klassement aan de start begon, kwam uiteindelijk net als haar ploeggenoten veilig binnen. De ritwinst ging naar de Nederlandse Lonneke Uneken.

“We mogen blij zijn dat we er zo vanaf zijn gekomen. Dat is het belangrijkste”, vertelt ploegleider Marco Postma. “Alleen Romy Kasper is vlak voor de finish nog gevallen. Zonder schade gelukkig. Verder zaten we er goed bij. We hadden een goed plan om Marianne te positioneren voor de sprint. Het was een technische finale die Marianne echt lag. Het is jammer dat we het niet hebben kunnen laten zien vandaag. We hopen dat alle andere gevallen rensters er zonder al te veel schade vanaf zijn gekomen.”

 / 

Gerelateerde updates