Shop
Team Jumbo-Visma Women buiten de prijzen in Ronde van Vlaanderen

Team Jumbo-Visma Women buiten de prijzen in Ronde van Vlaanderen

Een week na de eerste overwinning speelde de Nederlandse ploeg geen rol van betekenis in de finale van Vlaanderens Mooiste. Marianne Vos kwam als eerste renster van de Nederlandse formatie als twaalfde over de finish.

Team Jumbo-Visma Women reed een sterke koers en wist lang voor in het peloton mee te rijden. Riejanne Markus en Anna Henderson wisten Vos ook na het openbreken van de koers goed voorin te houden. Met z’n drieën zaten ze mee in de eerste groep tot aan de Oude Kwaremont. Daar wisten acht rensters een gat te slaan en Vos moest daarbij haar meerdere erkennen in de vluchters. Het was vervolgens Annemiek van Vleuten die wegsprong uit de kopgroep en als eerste over de finish kwam.

"De Kwaremont liegt niet. Ik had het graag beter gedaan, maar er zat gewoon niet meer in."

Marianne Vos

“Er werd vandaag hard gekoerst,” vertelt Vos. “Ik voelde mij goed en had vertrouwen in de race. Op de Kwaremont moest ik het laten gaan. Ik kon op dat moment niet mee met de groep die ontsnapte, zij reden gewoon te hard voor mij. De Kwaremont liegt niet. We hebben in de groep die toen ontstond nog zeker geprobeerd om terug te komen, maar dat was lastig. De samenwerking verliep niet helemaal goed. Ik had het graag beter gedaan vandaag, maar er zat simpelweg niet meer in.”

 / 

Gerelateerde updates