Shop
Team Jumbo-Visma veilig aan de meet in tweede etappe Giro d'Italia

Team Jumbo-Visma veilig aan de meet in tweede etappe Giro d'Italia

Team Jumbo-Visma is veilig over de streep gekomen in de tweede etappe van de Giro d’Italia. De eerste rit in lijn draaide ondanks een late valpartij uit op een massasprint, waar de geel-zwarte formatie zich niet in mengde. Jonathan Milan pakte de zege. Primoz Roglic eindigde in dezelfde tijd.

“Het was een rit waarin niets gebeurde, totdat die valpartij ineens plaatsvond”, vat ploegleider Marc Reef de tweede etappe bondig samen. Roglic werd in de hectische finale goed van voren gehouden door onder andere Edoardo Affini en bleef daardoor uit de malaise. Toch was het ook voor Reef even een spannend moment. “De crash vond redelijk voorin plaats. Gelukkig waren we er niet bij betrokken.”

"We moeten er voor blijven zorgen dat we Primoz goed beschermen."

Marc Reef

“Dit was een etappe die we veilig door moesten komen”, vervolgt Reef zijn verhaal. “Dat is gelukt. We moeten er voor blijven zorgen dat we Primoz goed beschermen. Daar hebben we het veel over gehad en volgens mij hebben de jongens dat vandaag uitstekend gedaan. Deze finales zijn altijd hectisch, omdat alle ploegen hun klassementsrenners in veiligheid willen brengen. We kunnen hier allemaal vertrouwen uit putten, zeker ook richting morgen. Dan gaat het in de finale veel op en af. Op dat moment is het opnieuw belangrijk om met veel pionnen voorin aanwezig te zijn.”

 / 

Gerelateerde updates