Shop
Team Jumbo-Visma start seizoen in Valencia met knappe podiumplaats Koster

Team Jumbo-Visma start seizoen in Valencia met knappe podiumplaats Koster

Team Jumbo-Visma is in de eerste etappe van de Volta Comunitat Valenciana Fèmines direct naar een podiumplaats gereden. In de straten van het stadje Gandia wist Anouska Koster, na een lastige en heuvelachtige finale, naar een derde plaats te sprinten. Karlijn Swinkels werd zevende.

De Spaanse rittenkoers is de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de geel-zwarte brigade. De eerste etappe, met drie gecategoriseerde beklimmingen op het menu, zorgde voor weinig aanvalslust bij de rensters. Pas halverwege brak de koers echt open en trokken diverse rensters, waaronder de Duitse debutante van Team Jumbo-Visma Linda Riedmann, ten aanval.


Op de laatste klim van de dag viel het peloton pas echt in stukken en brokken uiteen en kozen diverse rensters het hazenpad. Team Jumbo-Visma vocht voor wat het waard was en wist zich met Koster en Swinkels weer terug naar voren te rijden, nadat een klein groepje zich op de beklimming had losgemaakt van het peloton.

"We willen deze koers voor een etappezege gaan en waren er vandaag al vrij dichtbij."

Anouska Koster

Koster was na afloop erg te spreken over de eerste etappe. "Dit is een mooie manier om het seizoen mee te beginnen. Meteen een podiumplaats grijpen kwam wel een beetje onverwachts. Het team heeft vandaag heel hard gewerkt en dat betaalt zich gelijk uit. Na de laatste klim kwam Karlijn nog terug, dus het was super dat ze mij nog heel goed kon afzetten in de sprint. Ook alle credits voor haar. We willen deze koers voor een etappezege gaan en waren er vandaag al vrij dichtbij. Het was weer even wennen, maar na deze dag zit ik er wel weer lekker in."

“Het team heeft vandaag echt laten zien goed te kunnen koersen”, vertelde de eveneens debuterende ploegleider Carmen Small. “De samenwerking was prima. Door het harde werken en goed positie te kiezen, bleven we ook uit het gevaar. Ik ben heel blij met de podiumplaats van Anouska, maar het maakt me nog blijer als ik zie hoe dit team voor elkaar wil en kan werken.”

Gerelateerde updates