Shop
Team Jumbo-Visma sluit Tirreno af met zevende plaats Van Emden

Team Jumbo-Visma sluit Tirreno af met zevende plaats Van Emden

Jos van Emden is in de afsluitende tijdrit van de Tirreno-Adriatico als zevende geëindigd. De Nederlands kampioen tijdrijden werd in voorgaande edities tweemaal tweede en een keer derde op hetzelfde parcours, maar kwam vandaag tekort voor een nieuwe podiumplaats. Team Jumbo-Visma kijkt verder met een goed gevoel terug op de koers van de twee zeeën.

De race tegen de klok werd gewonnen door de ontketende Italiaan Flilipo Ganna. De Brit Simon Yates pakte de eindzege.

Van Emden is teleurgesteld over zijn eigen prestatie. “Het was een groot doel om hier een goede prestatie neer te zetten. Ik reed echter geen goede tijdrit. De echte power die nodig was ontbrak, daar baal ik ontzettend van. Met een zevende plaats kan ik niet tevreden zijn.”

"Ik reed echter geen goede tijdrit."

Jos van Emden

Net als Van Emden baalt ook ploegleider Jan Boven. “We hadden vandaag op meer gehoopt dan een zevende plaats voor Jos. Zijn snelheid was niet hoog genoeg om een fantastische Ganna te kloppen.” Toch kijkt Boven terug op een goede week voor zijn team. “De week stond in het teken van attractief koersen en kansen pakken wanneer deze zich voordeden. De mannen hebben dat goed gedaan. We hebben ons meermaals in de kop van koers laten zien. De Tirreno was een goede opmaat naar de komende koersen.”

Gerelateerde updates