Shop
Team Jumbo-Visma richt vizier op slotweekend Ronde van Catalonië

Team Jumbo-Visma richt vizier op slotweekend Ronde van Catalonië

Met de leiderstrui om zijn schouders gaat Primoz Roglic het slotweekend van de Ronde van Catalonië in. De vierde etappe was er eentje zonder al te veel noemenswaardigheden. In de straten van Sabadell spurtte de Australiër Kaden Groves naar de ritwinst.

Veel renners ambieerden vandaag een plekje in de kopgroep. Het lukte een kwintet uiteindelijk om te ontsnappen uit het peloton, maar door de inspanningen van de ploegen met sprintambities werden zij in de laatste tien kilometer ingerekend.

"Na drie zware dagen was een etappe zoals die van vandaag wel welkom"

Primoz Roglic

Roglic sprintte mee om zijn leiderstrui te verdedigen. “Na drie zware dagen was een etappe zoals die van vandaag wel welkom. De benen voelden nog wat zwaar aan na de ferme krachtsinspanningen van de voorbije dagen. Ik heb vandaag kunnen genieten van de omgeving en van de wielergekke fans”, stelt Roglic, die zijn vizier na de finish al snel op de dag van morgen richtte. “Morgen kan niemand zich verschuilen. De slotfase is opnieuw slopend en de besten zullen bovendrijven. We gaan volle bak voor een zo goed mogelijk resultaat. Ik reken op een mooi en spannend duel.”

Gerelateerde updates