Team Jumbo-Visma niet zonder kleerscheuren uit vijfde etappe Parijs-Nice

Team Jumbo-Visma niet zonder kleerscheuren uit vijfde etappe Parijs-Nice

Team Jumbo-Visma is de vijfde etappe van Parijs-Nice niet geheel zonder problemen doorgekomen. De ploeg verloor een belangrijke pion in de persoon van Tony Martin, die na een valpartij de koers moest verlaten.

Wat een probleemloze etappe leek te worden, werd er uiteindelijk een met een bittere nasmaak voor de Nederlandse ploeg. Dertig kilometer voor de eindstreep kwam Martin ten val. Klassementsleider Primoz Roglic ging in diezelfde val ook naar de grond, maar kon de koers snel hervatten en wist de leiderstrui te behouden.

"Dit is een enorme aderlating voor de ploeg."

Grischa Niermann

Ploegleider Grischa Niermann lichtte de situatie kort toe. “Tony had erg veel pijn aan zijn ellenboog. Hij is daarom ter controle naar het ziekenhuis gebracht. We hopen dat het allemaal meevalt en dat hij snel weer op de fiets kan stappen. Dit is natuurlijk een enorme aderlating voor de ploeg. We zullen het de komende dagen zonder hem moeten doen, wat betekent dat de overgebleven zes rijders iets meer zullen moeten werken. Gelukkig is iedereen fit, dus ik hoop dat we het geel kunnen behouden tot in Nice.”

"Met mij gaat alles gelukkig goed en ik heb nergens last van."

Primoz Roglic

Roglic hield aan zijn val geen ernstige kwetsuren over. “Het is erg jammer en ongelukkig dat Tony er nu uit ligt. Met mij gaat alles gelukkig goed en ik heb nergens last van. Tony viel vlak voor mij op de grond en ik had te weinig tijd om hem te ontwijken waardoor ik over hem heen viel. Dit hoort nou eenmaal bij het fietsen. We moeten door zonder hem.”

Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat Martin een elleboogbreuk heeft overgehouden aan zijn val. Hierdoor mist hij met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de Ronde van het Baskenland in april.

 / 

Gerelateerde updates