Shop
Team Jumbo-Visma niet ongeschonden door start beslissende week Vuelta

Team Jumbo-Visma niet ongeschonden door start beslissende week Vuelta

Team Jumbo-Visma is niet ongeschonden uit de zestiende etappe van de Vuelta a España gekomen. Lennard Hofstede en Robert Gesink lagen bij een vroege valpartij, maar konden hun weg vervolgen. De sprintersploegen controleerden de dag, waardoor de koers uitdraaide op een massasprint. Primoz Roglic finishte veilig in het peloton en behield zijn derde plek in het klassement.

Vijf renners grepen het chaotische begin aan om weg te rijden. Daarna keerde de rust terug tot op twintig kilometer van de aankomst. Daar begon een technische en nerveuze finale. De renners van Team Jumbo-Visma bleven goed gegroepeerd rijden en kwamen niet in de problemen. De kopgroep werd teruggepakt en Fabio Jakobsen won de massasprint.

"Het had erger kunnen zijn"

Grischa Niermann

Ploegleider Grischa Niermann blikte terug op het hectische begin van de rit. “Er was een grote valpartij na drie kilometer. Lennard en Robert lagen erbij en Steven stond ertussen. Steven had alleen een kapotte fiets en Lennard heeft wat schaafwonden. Het had erger kunnen zijn. Zo zien we maar weer dat alle dagen belangrijk zijn. Toen UAE begon te trekken aan de voorkant van het peloton, moesten Steven en Sam een inspanning doen om terug te keren. Uiteindelijk zaten we voorin en brachten we de etappe goed ten einde.”

 / 

Gerelateerde updates