Shop
Team Jumbo-Visma met de schrik vrij in twaalfde etappe Vuelta

Team Jumbo-Visma met de schrik vrij in twaalfde etappe Vuelta

Team Jumbo-Visma is in de twaalfde etappe richting Córdoba met de schrik vrijgekomen. Een aantal renners van de Nederlandse ploeg, waaronder kopman Primoz Roglic, was betrokken bij een valpartij, maar zij konden hun weg vervolgen. Roglic behield zijn derde plek in het algemeen klassement.

Het eerste gedeelte van de etappe ging in dalende lijn, waardoor er pas na tachtig kilometer een kopgroep werd gevormd. In het peloton bleef het ook na de openingsfase nerveus. De etappe eindigde in een sprint met een gereduceerd peloton. Roglic finishte net buiten de top tien op de twaalfde plek.

Ploegleider Grischa Niermann zag dat zijn ploeg er zonder veel kleerscheuren vanaf kwam. “Primoz en Lennard zijn oké. Steven heeft een paar schaafwonden. Er was weinig aan te doen vandaag, wij vielen over de mannen van Ineos heen. Gelukkig zijn we erdoorheen gekomen en kunnen we onze weg in deze Vuelta vervolgen.”

"Uiteindelijk is het positieve dat we geen tijd hebben verloren"

Koen Bouwman

Koen Bouwman maakte de val van dichtbij mee. “We reden vijfhonderd meter in een afdaling toen bijna onze hele ploeg viel. Spanje kenmerkt zich door gladde wegen en ik denk dat er wat olie op de weg lag. Dat was vervelend, maar we keerden gelukkig met zes man terug voor de echte afdaling begon. Primoz en Steven vielen best hard, maar ze zijn oké. Uiteindelijk is het positieve dat we geen tijd hebben verloren.”

 / 

Gerelateerde updates