Shop
Team Jumbo-Visma komt niet aan sprinten toe in Heistse Pijl

Team Jumbo-Visma komt niet aan sprinten toe in Heistse Pijl

Team Jumbo-Visma heeft in de Heistse Pijl niet kunnen meedingen naar de winst. De ploeg was voornemens om met Olav Kooij mee te spurten voor de zege, maar de jonge sprinter raakte in de hectische slotfase betrokken bij een valpartij.

Vroeg in de koers reden zes renners weg. Zij pakten een maximale voorsprong van vijf minuten. Eenmaal op het lokale circuit, dat bestond uit 15,4 kilometer met daarin een venijnig klimmetje, nam de nervositeit langzaam maar zeker de overhand. Een hoop renners probeerden weg te glippen vanuit het peloton. De gebroeders Mick en Tim van Dijke waagden een poging, maar deze bleken tevergeefs. In de slotkilometers ontvouwde zich een ferme strijd om de voorste posities, waarbij Kooij betrokken raakte bij een valpartij. De 20-jarige renner was zodoende kansloos voor de overwinning. De zege ging naar de Belg Arnaud De Lie.

"Olav maakt het naar omstandigheden goed"

Maarten Wynants

“Het is erg balen als onze grootste troef door pech uiteindelijk niet kan meedoen om de overwinning”, klinkt het bij monde van ploegleider Maarten Wynants. “We probeerden de koers onderweg hard te maken. De gebroeders Van Dijke probeerden weg te geraken. Dat lukte niet, waarna we ons volledig focusten op de sprint. Olav raakt vervolgens betrokken bij een zware valpartij en was daardoor niet meer bij machte om te sprinten. Olav maakt het naar omstandigheden goed. Hij heeft wel enkele schaafwonden overgehouden aan de val. Voor nu gaan we niet in zak en as zitten, maar richten we ons snel op de komende koersen.”

Heylen Vastgoed Heistse Pijl

One day race

Gerelateerde updates