Profiel
Team Jumbo-Visma komt eerste rit Ronde van Romandië goed door

Team Jumbo-Visma komt eerste rit Ronde van Romandië goed door

Team Jumbo-Visma heeft de eerste etappe in de Ronde van Romandië probleemloos doorstaan. De etappe naar Martigny eindigde in een massasprint. Sepp Kuss was met een zestiende plaats de best geklasseerde renner van de Nederlandse formatie.

Al vroeg in de etappe ontstond er een kopgroep van zes man. Die kregen een maximale voorsprong van meer dan zes minuten. De kopgroep werd in de finale ingerekend waarna de etappe beslecht werd in een massasprint. Team Jumbo-Visma reed de hele dag gegroepeerd en kwam de etappe vrij eenvoudig door. Christoph Pfingsten kwam weliswaar ten val, maar hield daar geen schade aan over.

"We waren voorbereid op aanvallen op de laatste klim. De aanvallen kwamen er niet, want er stond veel tegenwind."

Ploegleider Jan Boven

Ploegleider Jan Boven zag zijn ploeg voorbereid aan de finale beginnen. “We waren voorbereid op aanvallen op de laatste klim. De aanvallen kwamen er niet, want er stond veel tegenwind. De ploeg heeft vandaag volgens plan gereden en we zaten de hele dag prima in positie. Tony heeft de mannen goed afgezet aan de laatste klim en uiteindelijk hadden we nog zes man mee in de eerste groep.”

Gerelateerde updates