Shop
Team Jumbo-Visma kent geen problemen tijdens vierde etappe Ruta del Sol

Team Jumbo-Visma kent geen problemen tijdens vierde etappe Ruta del Sol

Team Jumbo-Visma heeft de vierde etappe van de Ruta del Sol zonder problemen doorstaan. Antwan Tolhoek gaat de slotrit in als nummer twee van het algemeen klassement.

De etappe over 183 kilometer van Baza naar Cullar Vega werd vooraf betiteld als een zeldzame kans voor de sprinters van dienst. Het verwachtte scenario leek zich al snel te voltrekken. Vanuit de start kreeg een groep van zeven renners een vrijgeleide van het peloton. De voorsprong van het zevental schommelde telkens tussen de twee en drie minuten.

Uiteindelijk werd op drie kilometer van de streep de laatste vluchter teruggegrepen, waardoor het peloton zich op kon gaan maken voor een massasprint. De renners van Team Jumbo-Visma staken nog even hun neus aan het venster, maar deden uiteindelijk niet mee in de voorste regionen. André Greipel drukte uiteindelijk als eerste zijn wiel over de streep. Morgen wacht een korte etappe met twee beklimmingen van de derde categorie.

"Ik denk dat de renners wel gebaat waren bij een rit zoals die van vandaag."

Sierk Jan de Haan

“Het was vandaag een rustige dag, precies zoals we vooraf gedacht hadden”, bekende ploegleider Sierk Jan de Haan achteraf. “Ik denk dat de renners wel gebaat waren bij een rit zoals die van vandaag. We waren niet al te happig om mee te zitten in de ontsnapping. We wilden Pascal Eenkhoorn en Timo Roosen nog de kans bieden om zich te mengen in de sprint. Helaas is dat uiteindelijk niet gelukt.”

Over de plannen wat betreft de dag van morgen is De Haan duidelijk. “De afsluitende rit is een ultrakorte etappe. Deze ritten zijn altijd gevaarlijk. We zien kansen voor de vluchters, dus we zullen zeker een mannetje proberen mee te sturen. Het allerbelangrijkste zal echter zijn dat we Antwan beschermen en zijn tweede plaats in het klassement op zijn minst verdedigen.”

Gerelateerde updates