Shop
Team Jumbo-Visma in controle in tweede rit Ronde van Romandië

Team Jumbo-Visma in controle in tweede rit Ronde van Romandië

Team Jumbo-Visma heeft etappe twee van de Ronde van Romandië tot een goed einde gebracht. In de rit van 168 kilometer rondom Échallens kwam de leiderstrui van Rohan Dennis geen moment in gevaar.

Vier renners kozen direct het hazenpad. Team Jumbo-Visma leidde gedurende de hele dag de achtervolging en de kopgroep werd op ongeveer 25 kilometer van de meet gegrepen. Ook toen in de heuvelachtige finale het tempo omhoog ging, hield de geel-zwarte brigade klassementsleider Rohan Dennis goed van voren. De massasprint werd uiteindelijk gewonnen door Ethan Hayter.

Ploegleider Merijn Zeeman keek met genoegdoening terug op de dag. “Het was goed voor ons dat er een kopgroep van vier wegreed. We kregen geen hulp met de controle vandaag, dus Michel Hessmann heeft de hele dag op kop gereden. In de finale nam INEOS het over. Op de laatste twee beklimmingen werd er flink versneld. Wij zijn toen met de ploeg rond Rohan gebleven tot de laatste kilometer. Voor ons is de dag goed verlopen. Ik heb een sterk team gezien.”

 / 

Gerelateerde updates