Shop
Team Jumbo-Visma houdt zich in de luwte in klassieke Giro-etappe

Team Jumbo-Visma houdt zich in de luwte in klassieke Giro-etappe

Team Jumbo-Visma heeft geen hoofdrol gespeeld in de achtste etappe van de Giro d’Italia. De ploeg maakte geen deel uit van een omvangrijke kopgroep die vroeg in de etappe wegreed. Thomas De Gendt won de rit.

Vanaf de start probeerde een hoop renners mee te springen met de vlucht. Het lukte 21 man uiteindelijk mee te zitten. Team Jumbo-Visma had geen afvaardiging in die kopgroep. Het verschil tussen het peloton en de vluchters zat lang rond de twee minuten, maar liep richting de finale wat op. Daardoor mochten enkele ontsnappers in Napels rijden voor de winst.

"Het tempo lag de hele dag hoog"

Koen Bouwman

“Het zag er voor de kijkers thuis wellicht eenvoudiger uit dan het daadwerkelijk was. Het tempo lag de hele dag hoog”, vertelt Koen Bouwman na afloop. De ritwinnaar van gisteren reed vandaag voor het eerst rond in de blauwe bergtrui. “Morgen krijgen we een pittige dag voor de kiezen. Zeker de Blockhaus wordt een loodzware opgave. Het is de eerste keer dat ik hem op ga rijden. We gaan het morgen zien. Als ik de benen heb ga ik het zeker weer proberen. Natuurlijk wil ik punten pakken voor het bergklassement en de daarbijbehorende trui verdedigen. Maar als ik mag kiezen, win ik het liefst nog een rit”, licht Bouwman zijn snode plannen toe.

"Ik kon net geen aansluiting vinden bij de voorsten"

Edoardo Affini

Edoardo Affini probeerde in het begin van de etappe de oversteek te maken naar de koplopers. “Het was een snelle openingsfase. Direct vanaf de start regende het aanvallen. Ik trachtte mee te zitten met een van de uitvalspogingen, maar ik kon net geen aansluiting vinden bij de voorsten. In het peloton was het vervolgens achtervolgen geblazen. Ik verwacht dat onze ploeg morgen weer mooie dingen kan laten zien. Dat wordt een heel andere dag.”

Gerelateerde updates