Shop
Team Jumbo-Visma heeft in zesde rit Dauphiné oog op slotweekend

Team Jumbo-Visma heeft in zesde rit Dauphiné oog op slotweekend

Team Jumbo-Visma heeft in de zesde etappe van Critérium du Dauphiné niet meegestreden om de ritzege. De vroege vluchters maakten in een onderling duel uit wie er met de bloemen vandoor ging en de Nederlandse ploeg had daar vrede mee. Wout van Aert bleef daags voor het slotweekend de leider in het klassement.

De strijd om in de vlucht van de dag te geraken was erg intensief. Vele renners hadden hun zinnen gezet op het zoeken van de aanval. Na vijftig kilometer vormde een groep van zeven renners de kop van de koers. Team Jumbo-Visma nam vervolgens de controle in handen. Het team liet de kopgroep niet verder dan vijf minuten uitlopen. De voorsprong liep gestaag terug, maar dat bleek niet snel genoeg te verlopen om de snode plannen van de vluchters te dwarsbomen.

"Het belangrijkste doel in deze lastige rit was om onze posities in het algemeen klassement te verdedigen"

Wout van Aert

“Het belangrijkste doel in deze lastige rit was om onze posities in het algemeen klassement te verdedigen”, vertelt Van Aert na afloop. “De start was heel hectisch. In onze ogen ontwikkelde zich na verloop van tijd voor ons een prima koerssituatie. Andere teams probeerden de vlucht nog terug te halen, maar kwamen te laat. Het is geen teleurstelling dat we niet meededen voor de etappezege. Met de bergen in aantocht gaat het vizier nu op het klassement. Jonas en Primoz zijn vandaag probleemloos door de etappe geloodst. Morgen is voor hen de start van een belangrijk slotstuk van deze rittenkoers.”

Gerelateerde updates