Shop
Team Jumbo-Visma grijpt naast ereplaats in Brabantse Pijl

Team Jumbo-Visma grijpt naast ereplaats in Brabantse Pijl

Ondanks aanvallen van diverse Team Jumbo-Visma-rensters is de ploeg er niet in geslaagd een topklassering uit het vuur te slepen in de Brabantse Pijl. Coryn Labecki finishte na een zware koers in regenachtige omstandigheden in de top twintig. Winnares Demi Vollering kwam solo aan in Overijse.

Vanuit de start in Sint-Pieters-Leeuw waagden veel rensters een poging om in de vlucht van de dag te geraken. Team Jumbo-Visma mengde zich in die debatten en probeerde met onder andere Aafke Soet mee te zitten.

Omdat er maar geen vluchtersgroep ontstond, ging Amber Kraak er voor aanvang van de echte finale alleen vandoor. De winnares van de Volta Limburg Classic kreeg nooit veel ruimte en werd weer ingerekend door het actieve peloton. Op beklimmingen van de Hertstraat, Moskesstraat en Holstheide maakten de sterke rensters in koers het verschil. Labecki en Karlijn Swinkels waren nog mee in de finale, maar het lukte hen ondanks verwoede pogingen niet meer om in de kop van de koers te komen.

 / 

Race coach Lieselot Decroix: “De insteek was om aanvallend te rijden. Amber had een mooie poging, voordat de echte finale openbrak. Daarna werd er slag om slinger gedemarreerd en hebben we aardig wat krachten moeten verspelen om terug te komen. Coryn probeerde in een ultieme poging nog van voren te raken, maar dat lukte net niet. Daardoor had ze haar beste pijlen al verschoten en zat er in de spurt geen ereplaats meer in.”

 / 

Gerelateerde updates