Shop
Swinkels lichtpuntje voor Team Jumbo-Visma op ongelukkige dag in Valencia

Swinkels lichtpuntje voor Team Jumbo-Visma op ongelukkige dag in Valencia

Met een flinke val van Noemi Ruëgg en geen enkele renster in de top twintig is de derde etappe van de Volta Comunitat Valenciana Fèmines voor Team Jumbo-Visma uitgelopen op een weinig fortuinlijke dag. Lichtpuntje in de koninginnenrit was Karlijn Swinkels, die zich onderweg toonde en een tussensprint won.

De rensters moesten drie beklimmingen van eerste categorie overwinnen, waarvan er twee in de laatste 25 kilometer lagen. Met dat vooruitzicht werd er afwachtend gekoerst. Pas na de eerste beklimming begonnen de eerste rensters aan te vallen, onder wie ook Anouska Koster. Niemand kreeg echter veel vrijheid van het peloton. Op weg naar de laatste beklimmingen won Karlijn Swinkels de tussensprint in La Barona. Ze kwam daarmee aan de leiding in het sprintklassement.

In de aanloop naar de laatste beklimming ging een groepje hard onderuit, met daarbij ook Ruëgg. De jonge Zwitserse lijkt er met schaafwonden vanaf te komen. In de slotkilometers soleerde Annemiek van Vleuten naar de ritzege.

Swinkels had niet per se haar zinnen gezet op de tussensprint. “De kans was er om mee te sprinten en die heb ik gegrepen. Ik heb hier al vanaf de eerste rit een goed gevoel. Ik heb deze winter mijn studies afgerond en mijn voorbereiding is heel goed verlopen. Het is fijn om hier zo aan mijn seizoen te beginnen.”

 / 

Setmana Valenciana-Volta Comunitat Valenciana Fémines

Stage 3

Gerelateerde updates