Shop
Staune-Mittet slaat dubbelslag in Ronde de l’Isard

Staune-Mittet slaat dubbelslag in Ronde de l’Isard

Johannes Staune-Mittet heeft de derde etappe van de Ronde de l’Isard gewonnen. De jonge Noor van Jumbo-Visma Development Team wist met een ijzersterke solo ook de leiding in het algemeen klassement te veroveren.

Vijf kilometer voor de top van de Col d’Aspin vertrok Staune-Mittet uit de omvangrijke kopgroep waar hij deel van uitmaakte. In de afdaling behield hij zijn voorsprong op het aanstormende peloton. Gijs Leemreize finishte als tweede op ruim een minuut van zijn Noorse ploeggenoot. In het algemeen klassement schoof Leemreize eveneens op naar de tweede plek.

Staune-Mittet was blij met de manier waarop hij zijn eerste individuele zege van het seizoen boekte. “Dit is echt een geweldige overwinning. De rest van de ploeg heeft het supergoed gedaan vanaf de start. We wilden in de ontsnapping van de dag zitten. Het had net zo goed iemand anders kunnen zijn, maar uiteindelijk zat ik in de beslissende groep. In de laatste afdaling had ik profijt van onze daaltrainingen van Oscar Saiz. Dat heeft me echt geholpen om mijn voorsprong te behouden. Ik heb een mooie voorsprong in het klassement, maar er is nog zeker niets beslist. Er komen nog twee zware etappes aan en ook mijn ploeggenoten staan er goed voor. Dat geeft ons allemaal veel vertrouwen.”

Ploegleider Robert Wagner was zeer trots op de prestatie van de jongelingen van Jumbo-Visma Development Team. “Deze overwinning van Johannes is echt een heel knappe prestatie van hem en zijn ploegmaten. Op de Col d’Aspin bleek hij de sterkste van de kopgroep. In de afdaling liep hij zelfs nog iets uit ten opzichte van de groep achter hem. Dat was erg indrukwekkend. Heel knap wat hij hier laat zien als eerstejaars belofte. Dit was een fantastische dag voor onze jonge ploeg. Nu komen er nog twee lastige etappes aan. Daar kijken we naar uit.”

Gerelateerde updates