Profiel
Roglic triomfeert in Vuelta en boekt tijdswinst op Alto de Moncalvillo

Roglic triomfeert in Vuelta en boekt tijdswinst op Alto de Moncalvillo

Primoz Roglic heeft de achtste etappe van de Vuelta a España op zijn naam geschreven. De renner van Team Jumbo-Visma wist na een splijtende demarrage de concurrentie voor te blijven op de Alto de Moncalvillo en pakte belangrijke seconden op zijn naaste belagers voor het algemeen klassement.

Op de slotklim was kopman Roglic goed omringd door zijn ploeggenoten. Sepp Kuss trok in de laatste kilometers ten aanval, waarna het steekspel tussen de favorieten begon. In de laatste hectometers liet Roglic de concurrentie achter zich en reed zo naar zijn negende overwinning van het seizoen.

In het algemeen klassement naderde de Sloveen klassementsleider Carapaz tot op dertien seconden en daarnaast verstevigde hij zijn leidende positie in het puntenklassement. Roglic won zijn tweede etappe deze Vuelta, nadat hij ook al de openingsrit wist te winnen. De etappezege is de twintigste overwinning van 2020 voor Team Jumbo-Visma.

“Het tempo ging de lucht in na de voorlaatste beklimming”, aldus Roglic. “Ik kende de slotklim alleen uit het rondeboek en het bleek een zware klim te zijn. Ik had goede benen en dan moet je elke kans om te winnen aangrijpen. Daarnaast pak ik belangrijke seconden terug op de concurrentie, maar het is vooral geweldig om hier te winnen. De komende twee etappes zijn relatief vlak. Het weekend dat voor de deur staat, zal ook zwaar worden. We bekijken het van dag tot dag en proberen gefocust te blijven.”

"Ik had goede benen en dan moet je elke kans om te winnen aangrijpen."

Primoz Roglic

Kuss was wederom van grote waarde voor zijn Sloveense kopman. “Het was goed dat ik nog bij de mannen voor het klassement kon blijven. Zo kon ik Primoz bijstaan in de finale. Het was niet mijn intentie om voor de dagzege te gaan. Mijn move met Hugh Carthy in de laatste kilometers was vooral in dienst van Primoz. Het was gewoon een ontzettend zware klim en het is super dat we hier winnen en wat tijd terugpakken.”

 / 

Gerelateerde updates