Shop
Roglic trapt Giro d’Italia af met zesde plaats in openingstijdrit

Roglic trapt Giro d’Italia af met zesde plaats in openingstijdrit

Primoz Roglic heeft de openingstijdrit van de Giro d’Italia als zesde afgesloten. De Sloveen van Team Jumbo-Visma reed een degelijke race tegen de klok, maar zag winnaar Remco Evenepoel 43 seconden sneller gaan. Een tijd van 22:01 was genoeg om dicht bij de overige klassementsrenners te finishen.

“De benen voelden goed, daar ben ik blij mee”, stelt een relatief tevreden Roglic vast. De 33-jarige kopman zag ook zijn ploeggenoten stuk voor stuk een prima tijdrit afwerken en is zelf hoopvol over zijn vorm. “Ik heb zo hard mogelijk gereden en ben optimistisch na deze dag. Er zijn nog twintig etappes te gaan.”

“Uiteraard wil je voor je concurrenten finishen”, verwijst Roglic naar zijn achterstand op Evenepoel. “Toch is dit een prima resultaat. Ik sta ook niet meteen drie minuten achter. Evenepoel was sneller vandaag. Het gaat er uiteindelijk om wie er bovenaan staat na 21 dagen en ik denk niet dat ik harder had kunnen gaan.”

"Ik kwam rond drie uur ‘s nachts aan in het hotel."

Tom Gloag

Een bijzonder verhaal is dat van Tom Gloag. De 21-jarige Brit werd op het laatste moment opgeroepen om de geblesseerd geraakte Jan Tratnik te vervangen. Gloag kende een hectische dag. “Ik had mijn telefoon uitgezet gedurende een training van vier uur. Nadat ik terugkwam had ik ontzettend veel gemiste oproepen. Ik belde ploegleider Grischa Niermann en hij zei me in een kort belletje dat ik naar Italië moest komen. Toen ben ik mijn tassen gaan pakken. Ik kwam rond drie uur ‘s nachts aan in het hotel.”

“Ik kijk echt ontzettend uit naar de komende weken, maar tegelijk voel ik mee met Jan”, vervolgt Gloag zijn verhaal. “Hij was een belangrijke pion voor Primoz. Maar ook met mijn vorm zit het wel goed.”

 / 

Gerelateerde updates