Profiel
Roglic rondt teamwork af op steile Alto de Arrate en pakt direct rode trui

Roglic rondt teamwork af op steile Alto de Arrate en pakt direct rode trui

Primoz Roglic heeft de ouverture van de Vuelta a España op imponerende wijze op zijn naam geschreven. De Sloveense kopman van Team Jumbo-Visma kwam solo aan op de uitloper van de Alto de Arrate. De winnaar van de Vuelta a España van vorig jaar mocht zodoende direct de rode leiderstrui aantrekken. Het is voor Team Jumbo-Visma de negentiende overwinning van het seizoen.

De overwinning van Roglic kwam tot stand via fantastisch werk van zijn ploeggenoten. Team Jumbo-Visma controleerde samen met enkele andere ploegen de gehele etappe en liet een vluchtersgroep nooit ver weglopen. Robert Gesink nam in de slotfase het voortouw, waarna Sepp Kuss op vijf kilometer van het einde ten aanval trok. Een uitgedund groepje met George Bennett en Roglic wist snel de aansluiting te maken. Na diverse nieuwe pogingen van de sterke Amerikaan reed de nationale kampioen van Slovenië in de slotkilometer weg. Hij pakte een handvol seconden op zijn naaste concurrenten.

Roglic boekte na overwinningen in onder meer Luik-Bastenaken-Luik, de Tour, de Tour de l’Ain en de Dauphiné al zijn achtste zege van het seizoen.

"Hopelijk kunnen we de mensen thuis nog meer spektakel bieden."

Primoz Roglic

“Dit is een fantastisch begin”, zei de glunderende Roglic. “Ik ben heel erg blij met deze overwinning. Het team heeft laten zien dat we heel erg sterk zijn. Ze hebben tijdens de hele etappe perfect werk geleverd. Het is mooi dat ik ze daarvoor kan belonen met deze etappezege. Op de slotbeklimming zijn we volle bak gegaan. Sepp reed echt heel erg hard naar boven. Ik ga deze leiderstrui opnieuw met veel trots dragen. Hopelijk kunnen we de mensen thuis nog meer spektakel bieden. Ik ga in ieder geval van deze Vuelta genieten. Dag voor dag, dat moeten we dit seizoen zeker doen.”

De indrukwekkende Kuss, die vorig jaar een etappe in de Vuelta won, kreeg de eerste bergtrui omgehangen. “We wisten dat de klim erg steil en lastig zou zijn. Die leende zich voor aanvallen, dus dat hebben we gedaan. Het was mooi om te zien dat Primoz het op deze manier kon afronden. De rode trui verdedigen is prioriteit nummer één voor nu. De Vuelta is voor mij de mooiste koers van het jaar.”

 / 

Gerelateerde updates