Profiel
Roglic rondt fantastisch teamwork af in Tour en wint op Orcières-Merlette

Roglic rondt fantastisch teamwork af in Tour en wint op Orcières-Merlette

Primoz Roglic heeft op indrukwekkende wijze de vierde etappe van de Tour de France gewonnen. De Sloveens kampioen rondde fantastisch teamwork van zijn ploeggenoten in de eerste aankomst bergop af. Hij staat nu derde in het klassement met Tom Dumoulin vlak achter hem op plaats zeven. Het is voor Team Jumbo-Visma de vijftiende overwinning van het seizoen.

Het peloton onderhield in de etappe van Sisteron naar Orcières-Merlette een strak tempo waardoor het gat met de koplopers nooit groter werd dan vijf minuten. Team Jumbo-Visma was altijd voorin in het peloton te vinden en hield de kopmannen goed uit de wind.

Op de slotklim zorgden onder anderen Tony Martin, Wout van Aert en Sepp Kuss voor een uitputtingsslag. De Belg ging op anderhalve kilometer van kop, waarna de Amerikaan het hoge tempo overnam. Ondanks een tweetal aanvallen in de laatste kilometer sprintte Roglic met overmacht naar de zege. De gele trui blijft in handen van de Fransman Julian Alaphilippe, Roglic volgt op zeven seconden.

"Iedereen was ijzersterk."

Primoz Roglic

Voor Roglic is het zijn zesde zege van het seizoen. Eerder schreef hij het eindklassement en twee etappes van de Tour de l’Ain op zijn naam, was hij de beste op de Col de Porte in de Dauphiné en werd hij nationaal kampioen van Slovenië. “Het was een snelle en vrij lastige etappe. De jongens hebben me altijd in een goede positie gehouden. Iedereen was ijzersterk. Op het einde kon ik een mooie sprint afleveren. Daar ben ik heel erg blij mee. We zijn allemaal veilig aangekomen en we winnen. Op deze weg moeten we verder gaan. Ik voel me iedere dag beter worden. In de tweede etappe voelde ik al dat het eigenlijk wel goed zit.”

Tom Dumoulin is blij voor zijn winnende ploeggenoot. “Het is een fantastische dag voor de ploeg. Primoz toont zijn klasse wederom. Hij was echt goed en gaf ook aan dat hij wilde winnen. Het team was ongelofelijk sterk vandaag. Dat zie je wel aan de lead-out van Wout en Sepp. Ik voelde mijzelf vandaag niet echt goed. Het was op het einde echt met hangen en wurgen over de streep komen. Gelukkig kon ik aanklampen bij de eerste groep. Ik hoop dat ik mijn niveau de komende dagen kan verbeteren.”

 / 

Gerelateerde updates